Prenumerera och få tillgång till allt material!

Låt oss se 2021 som en nystart på vårt samarbete i utvecklingen av det sociala arbetet.

29 jan 2021

Du som är prenumerant – klicka här för information om hur du loggar in

Vad kan vara bättre än att börja det nya året, det nya decenniet, med en nystart för Socionomen? Året som gått har inneburit ovisshet och rädslor där pandemin har härjat med livet för oss alla. Men Konjunkturinstitutet ser nu en öppning under andra kvartalet, berättar de; vi går mot en renässans och fram emot sommaren kommer vardagen att rulla igång som vanligt igen.

De klassiska välfärdsområdena arbete, bostad och hälsa kommer att vara i centrum under lång tid framöver. Olika gruppers livsvillkor, som synliggjorts under pandemin, har blottlagt nya bräckligheter. Vi ser komplexa behov hos människor som vi tidigare inte gått på djupet med. Socionomen har bland annat tittat närmare på sugardejting, ett fenomen som politiker och experter ser öka och som problematiserar vår kunskap om vilken hjälp som behövs i vissa fall till sårbara unga.

- I välfärdsfrågorna har vi socionomer en naturlig auktoritet – socionomerna är välfärdens väktare. Vi är skolade att se sambanden mellan förändringsprocesser och psykosociala förhållanden.

I välfärdsfrågorna har vi socionomer en naturlig auktoritet – socionomerna är välfärdens väktare. Vi är skolade att se sambanden mellan förändringsprocesser och psykosociala förhållanden. I utvecklingen av det sociala arbetet behövs såväl forskning som praktik och dialogen däremellan. År 1997 fick Socionomen FORSA-priset med motiveringen att tidningen ”blivit en av de mest framstående länkarna mellan forskning och praktik inom det sociala fältet”. Det var det första priset av flera efterföljande som lade grunden till Socionomens identitet. Låt oss fortsätta i denna anda.

När vi nu tar fart igen, med omgjord tidning och ny webbsajt, finns nya möjligheter att kavla upp ärmarna i kampen för allas vår välfärd. Även socionomernas. Socionomen är som alltid en trygghet för kåren, en vän att luta sig mot, och jag ser fram emot att publicera era debattartiklar och texter om metoder i praktik och forskning. Låt oss se 2021 som en nystart för vårt samarbete i utvecklingen av det sociala arbetet. Hör av er med synpunkter till lena@socionomen.se så diskuterar vi hur vi tillsammans kan forma framtidens Socionomen.

Ny form på både tidning och sajt

På Socionomen.se hittar du unika artiklar, användbara verktyg och den senaste forskningen inom socialt arbete och psykoterapi – bara för dig som är prenumerant. Dessutom får du nya Socionomen hem i postlådan 8 gånger/år. Bli prenumerant!

Du som redan är prenumerant loggar enkelt in så här:

  1. Klicka på den här länken. Alternativt, klicka på ”logga in” i övre högra hörnet av webbsidan, klicka därefter på ”Glömt lösenord?”.
  2. Ange din e-postadress, gå sedan in på din mejl och klicka på länken som har skickats till dig.
  3. Välj ett  lösenord.
  4. Nu är du klar – gå in på ”Mina sidor” och uppdatera dina personuppgifter!

Läs även

Aktuellt
27 okt 2021

SiS om rapporten: ”Inget bra svar på varför fl...

SiS tar kritiken som framkommer i Barnrättsbyråns rapport på stort ...

SiS
27 okt 2021

Avskiljning på SiS väcker känslor – likställs med våld

Fasthållning i upp emot 45 minuter och ökat antal avskiljningar av ...

Aktuellt
27 okt 2021

Socionomen nr 7: Tröst, verktyg och stort tema om i-...

En depression kan liknas vid en mörk skog vi måste gå igenom för at...

Näthat
26 okt 2021

Unga tjejer oroas mer av näthat än killarna

Åtta av tio unga undviker att ta ställning i samhällsfrågor på näte...

Sorg
26 okt 2021

”I dödens närhet blir livet viktigt”

Hur finner vi vägar mot en ny ljusare framtid efter pandemins många...

Socionomen
25 okt 2021

Socionomen nominerad till publishingpriset

Socionomen är nominerad till publishingpriset 2021 i kategorierna W...

Missa inget!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om aktuellt från Socionomen.