Prenumerera och få tillgång till allt material!

Låt oss se 2021 som en nystart på vårt samarbete i utvecklingen av det sociala arbetet.

29 jan 2021

Du som är prenumerant – klicka här för information om hur du loggar in

Vad kan vara bättre än att börja det nya året, det nya decenniet, med en nystart för Socionomen? Året som gått har inneburit ovisshet och rädslor där pandemin har härjat med livet för oss alla. Men Konjunkturinstitutet ser nu en öppning under andra kvartalet, berättar de; vi går mot en renässans och fram emot sommaren kommer vardagen att rulla igång som vanligt igen.

De klassiska välfärdsområdena arbete, bostad och hälsa kommer att vara i centrum under lång tid framöver. Olika gruppers livsvillkor, som synliggjorts under pandemin, har blottlagt nya bräckligheter. Vi ser komplexa behov hos människor som vi tidigare inte gått på djupet med. Socionomen har bland annat tittat närmare på sugardejting, ett fenomen som politiker och experter ser öka och som problematiserar vår kunskap om vilken hjälp som behövs i vissa fall till sårbara unga.

- I välfärdsfrågorna har vi socionomer en naturlig auktoritet – socionomerna är välfärdens väktare. Vi är skolade att se sambanden mellan förändringsprocesser och psykosociala förhållanden.

I välfärdsfrågorna har vi socionomer en naturlig auktoritet – socionomerna är välfärdens väktare. Vi är skolade att se sambanden mellan förändringsprocesser och psykosociala förhållanden. I utvecklingen av det sociala arbetet behövs såväl forskning som praktik och dialogen däremellan. År 1997 fick Socionomen FORSA-priset med motiveringen att tidningen ”blivit en av de mest framstående länkarna mellan forskning och praktik inom det sociala fältet”. Det var det första priset av flera efterföljande som lade grunden till Socionomens identitet. Låt oss fortsätta i denna anda.

När vi nu tar fart igen, med omgjord tidning och ny webbsajt, finns nya möjligheter att kavla upp ärmarna i kampen för allas vår välfärd. Även socionomernas. Socionomen är som alltid en trygghet för kåren, en vän att luta sig mot, och jag ser fram emot att publicera era debattartiklar och texter om metoder i praktik och forskning. Låt oss se 2021 som en nystart för vårt samarbete i utvecklingen av det sociala arbetet. Hör av er med synpunkter till lena@socionomen.se så diskuterar vi hur vi tillsammans kan forma framtidens Socionomen.

Ny form på både tidning och sajt

På Socionomen.se hittar du unika artiklar, användbara verktyg och den senaste forskningen inom socialt arbete och psykoterapi – bara för dig som är prenumerant. Dessutom får du nya Socionomen hem i postlådan 8 gånger/år. Bli prenumerant!

Du som redan är prenumerant loggar enkelt in så här:

  1. Klicka på den här länken. Alternativt, klicka på ”logga in” i övre högra hörnet av webbsidan, klicka därefter på ”Glömt lösenord?”.
  2. Ange din e-postadress, gå sedan in på din mejl och klicka på länken som har skickats till dig.
  3. Välj ett  lösenord.
  4. Nu är du klar – gå in på ”Mina sidor” och uppdatera dina personuppgifter!

Läs även

Ledare
28 jun 2021

Lena Engelmark: Vi är alla lika inför våldet

Våldet följer samma lagar oavsett hur relationen ser ut, skriver So...

Ledare
27 maj 2021

Chefredaktören: Vi måste tro på att kvinnan kan få jobb

Utlandsfödda kvinnor får sämre och färre arbetsmarknadsinsatser jäm...

Krönika
10 maj 2021

Åsa Moberg: Faktaförnekare kommer alltid att finnas

Coronadebatten har varit lika giftig som kärnkraftsdebatten. Förfat...

Ledare
21 apr 2021

Insatser mot äldres psykiska ohälsa saknas

Yngre prioriteras i arbetet mot psykisk ohälsa. Så även ­under pand...

Ledare
11 mar 2021

Chefredaktören: Nya rön utvecklar socialtjänsten

Ny forskning röjer hinder för kunskapsutvecklingen – stämmer den me...

Ledare
11 dec 2020

Ledare: Ett årtionde är till ända

Det senaste decenniet har klyftorna ökat. Hur vill vi forma det soc...

Missa inget!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om aktuellt från Socionomen.