Låt oss se 2021 som en nystart på vårt samarbete i utvecklingen av det sociala arbetet.
- I välfärdsfrågorna har vi socionomer en naturlig auktoritet – socionomerna är välfärdens väktare. Vi är skolade att se sambanden mellan förändringsprocesser och psykosociala förhållanden.
I välfärdsfrågorna har vi socionomer en naturlig auktoritet – socionomerna är välfärdens väktare. Vi är skolade att se sambanden mellan förändringsprocesser och psykosociala förhållanden. I utvecklingen av det sociala arbetet behövs såväl forskning som praktik och dialogen däremellan. År 1997 fick Socionomen FORSA-priset med motiveringen att tidningen ”blivit en av de mest framstående länkarna mellan forskning och praktik inom det sociala fältet”. Det var det första priset av flera efterföljande som lade grunden till Socionomens identitet. Låt oss fortsätta i denna anda.
När vi nu tar fart igen, med omgjord tidning och ny webbsajt, finns nya möjligheter att kavla upp ärmarna i kampen för allas vår välfärd. Även socionomernas. Socionomen är som alltid en trygghet för kåren, en vän att luta sig mot, och jag ser fram emot att publicera era debattartiklar och texter om metoder i praktik och forskning. Låt oss se 2021 som en nystart för vårt samarbete i utvecklingen av det sociala arbetet. Hör av er med synpunkter till lena@socionomen.se så diskuterar vi hur vi tillsammans kan forma framtidens Socionomen.
Ny form på både tidning och sajt
På Socionomen.se hittar du unika artiklar, användbara verktyg och den senaste forskningen inom socialt arbete och psykoterapi – bara för dig som är prenumerant. Dessutom får du nya Socionomen hem i postlådan 8 gånger/år. Bli prenumerant!
Du som redan är prenumerant loggar enkelt in så här:
- Klicka på den här länken. Alternativt, klicka på ”logga in” i övre högra hörnet av webbsidan, klicka därefter på ”Glömt lösenord?”.
- Ange din e-postadress, gå sedan in på din mejl och klicka på länken som har skickats till dig.
- Välj ett lösenord.
- Nu är du klar – gå in på ”Mina sidor” och uppdatera dina personuppgifter!